E-Bike Bikkel

Bikkel Techniek

Bij Bikkel Bikes wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technieken en materialen van het hoogste niveau. Hierdoor staat uw Ibee altijd garant voor veel fietsplezier.

 

De Ibee is in de basis een gewone fiets die elektrisch ondersteund wordt. De fiets is dan ook nauwelijks herkenbaar als elektrische fiets en kan ook prima gebruikt worden met de ondersteuning uit.

Dit komt mede door de lichte krachtige motor in het voorwiel: de motor geeft geen extra weerstand tijdens het fietsen zonder ondersteuning. De Bikkel Ibee is standaard voorzien van een eenvoudig en intelligent elektrisch systeem zodat bij een storing het probleem makkelijk te vinden en op te lossen is.

De motor van de Ibee zit haast onzichtbaar in het voorwiel en alle verdere techniek zit hoofdzakelijk verborgen in de bagagedrager van de Ibee.

 

Wanneer u de ondersteuning aanzet kunt u kiezen uit een van de vele ondersteuningsstanden: 15 stuks. Zo kunt u het fietstempo makkelijk aanpassen aan uw medefietsers.

Optioneel is voor de modellen met een luxe LCD display een afstandsbediening leverbaar die naast het handvat te plaatsen is. Hiermee kunt u de ondersteuning aanpassen zonder het stuur los te laten.

 

Actieradius

Alle fietsen zijn voorzien van een 11,5 ah Li-on accu met Panasonic cellen met uitzondering van het T3 model. Deze sportieve stadsfiets is luxer uitgevoerd en voorzien van een 14,5 ah accu. De actieradius van de Bikkel Ibee varieert van 30 t/m 150 km, hier zit een groot verschil in en dit heeft te maken met de ondersteuning die gevraagd wordt, het gewicht en natuurlijk het type accu. De 11,5AH accu geeft 290WH en de 14,5AH geeft 365WH.

 

Bikkel motoren

De Ibee is voorzien van een kleine doch krachtige motor. De motor zit gemonteerd in het voorwiel en werkt effeciënt en geluidloos. Bovendien wordt door de kleine omvang van de motor het stuurgedrag van de fiets beïnvloed. De motor geeft geen weerstand wanneer wanneer u de motor uitschakelt, verder is de motor geheel onderhoudsvrij.

 

Display

Op alle modellen van Bikkel zit standaard een LCD display gemonteerd met uitzondering van de S1 en de Ibee Tm. Met deze display kunt u de Ibee bedienen en ziet u alle informatie die u tijdens het fietsen wilt weten zoals temperatuur, tijd, dagafstand, totale afstand, accu-indicator, accurange en de snelheid. Met de accurange kunt u het aantal te rijden kilometers met ondersteuning zien.

Op de Bikkel T1 is een Easy LCD display gemonteerd. Deze display geeft de totaal- en de dagafstand aan tijdens het fietsen. Beide displays bevatten maar liefst 15 ondersteuningsstanden. De ondersteuning kunt u ook op het display uitschakelen door de knop 5 seconden in te drukken, de gereden snelheid blijft dan zichtbaar.

 

Accu

De accu is het belangrijkste onderdeel van de fiets, daarom hebben deze fietsen een grote capaciteit accu met 11,5 of zelfs 14,5 ah. De accu is gemaakt van de beste materialen zoals Panasonic cellen li-ion. De accu is optimaal beveiligd, op deze wijze wordt een goede levensduur gewaarborgd. Na een kosteloze registratie van de fiets maar liefst 2 jaar garantie!